Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Στη ζωή αλλάζεις εσύ.

Στη ζωή αλλάζεις εσύ. Ευτυχώς. Αλλάζεις επειδή θέλεις. 
Δεν σε αλλάζει η ζωή. Δεν πρέπει να περιμένεις η ζωή να σε αλλάξει. Γιατί η ζωή μπορεί να μη σε αλλάξει ποτέ. Μπορεί ποτέ να μην ασχοληθεί μαζί σου. Κι έτσι να μείνεις ο ίδιος. Για μια ζωή. 
Να μείνεις με το ίδιο χρώμα μαλλιών, το ίδιο χτένισμα, τις ίδιες απόψεις, τις ίδιες συμπεριφορές, τις ίδιες σχέσεις. Χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις τι μπορεί να πάει παρακάτω και τι δεν μπορεί πια. Αυτός ο τόσο σημαντικός διαχωρισμός στη ζωή.  

Στη ζωή αλλάζεις εσύ. Ευτυχώς. Και βλέπεις τον εαυτό σου να αλλάζει, να πηγαίνει παρακάτω, παίρνοντας ότι μπορεί να συνεχίσει από το παρελθόν και αφήνοντας πολύ χώρο για αυτό που το μέλλον θα φέρει. Κι αυτή η αλλαγή, αυτό το άλλο, νέο πρόσωπο, είναι κάτι  που δίνει ξεχωριστή αξία στις συναντήσεις που η ζωή φέρνει στο μέλλον.

Στη ζωή αλλάζεις εσύ. Ευτυχώς. Και βλέπεις αυτό το νέο πρόσωπο, με το νέο βλέμμα, καμιά φορά το νέο όνομα, τη νέα ζωή, τους νέους ανθρώπους που μαζί της φέρνει και η ευτυχία μπορεί να γίνει μια στιγμή που κρατάει πολύ. 

Στη ζωή αλλάζεις εσύ. Ευτυχώς. Κι επειδή αλλάζεις εσύ, τότε και μόνο τότε, μπορείς να τα αλλάξεις όλα. Αυτό, είναι ζωή. Η κίνηση, η ροή, η συνέχεια, το κόντρα στο στάσιμο, το νεκρό, το ακίνητο. 
Έτσι, η  ζωή γίνεται πάντα όμορφη. 

Στη ζωή αλλάζεις εσύ. Δεν σε αλλάζει η ζωή.Καλοκαίρι ξανά!