Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ημέρα της γυναίκας - Η γυναίκα πρόσφυγας σήμερα

Στην έντυπη έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών (Τρίτη 07.03.2017) δημοσιεύεται ένα άρθρο μου για τις δεύτερες συζύγους των μουσουλμάνων Σύριων (με αφορμή) και την τύχη τους στη διαδικασία της επανεγκατάστασης. Τους ευχαριστώ που έδωσαν τόσο χώρο για αυτό το θέμα, θέμα δύσκολο και όχι ιδιαίτερης δημοφιλίας, χαμένο μέσα στις δαιδαλώδεις πτυχές των διαδικασιών της διεθνούς προστασίας (άσυλο) που μοιάζει με κινούμενη άμμο και ίσως μικρότερης σημασίας θα πούνε μερικοί -αλλά αυτό δεν είναι παρά μια επιφανειακή εύκολη κριτική και ως γνωστόν αυτού του είδους η κριτική δεν βοήθησε ποτέ σε τίποτα- και έκαναν αυτό το άρθρο ολοσέλιδο.
Το χρώσταγα αυτό το άρθρο. Σε όλες εκείνες τις γυναίκες, τις δεύτερες συζύγους που συνάντησα και μίλησα μαζί τους τον καιρό που πέρασε -αλλά και αυτόν που θα έρθει- και προσπαθούμε μαζί, με κάθε νόμιμο τρόπο, μέσα από το διεθνές και προσφυγικό δίκαιο, μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και μέσα από τη δική τους μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε ένα μέλλον για αυτές τα παιδιά και την οικογένειά τους.

Την επόμενη μέρα ανέβηκε και στο portal http://www.efsyn.gr/arthro/i-eyropi-den-antimetopizei-me-isotimoys-oroys-tis-deyteres-syzygoys-ton-prosfygon


Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει με ισότιμους όρους τις δεύτερες συζύγους των προσφύγων

 Την Τετάρτη 08.03.2017 με αφορμή την ημέρα της γυναίκας θα κάνουμε μια συζήτηση με τον
Βασίλη Πεκλάρη και την Κατερίνα Ρενιέρη για τις γυναίκες πρόσφυγες. Στον 102 fm της ΕΡΤ3 και διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο κάπου μεταξύ 10 - 11 το πρωί. Τους ευχαριστώ πολύ για την ευαισθησία τους και την πρόσκληση.