Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Βέροιας - Ομιλία για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την επόμενη μέρα στην ΕλλάδαΟι εξελίξεις στο προσφυγικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συγκεντρώνουν την προσπάθεια όλων μας, ώστε να γίνουν με όρους σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, με όρους δικαίου, με πολιτικές που θα εξασφαλίζουν την "επόμενη μέρα" σε αυτήν την κατεύθυνση. Ευχαριστώ όσους συμπράττουν σε αυτήν την προσπάθεια με κάθε τρόπο, και - μέσα στους τρόπους αυτούς - δίνοντας μας λόγο.

Ευχαριστώ τον Δήμο Βέροιας, το Επιμελητήριο Βέροιας, τους ανθρώπους της διοργάνωσης, την κάλυψη από τα ΜΜΕ και όλους όσους βρέθηκαν χτες σε αυτήν την ομιλία για την επόμενη μέρα του προσφυγικού στην Ελλάδα. Εύχομαι ότι ειπώθηκε να είναι με κάποιον τρόπο χρήσιμο και βοηθητικό στην οικοδόμηση αυτής, της επόμενης μέρας.
* Κι είχε για μένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι "φορείς" της πόλης παρευρέθηκαν επίσης, σε μία εκδήλωση που δεν ήταν "κοσμική εκδήλωση", ίσα ίσα θα έλεγα. Και στήριξαν με την παρουσία τους ένα τόσο δύσκολο και λεπτό θέμα, αλλά ακόμη παραπάνω, στήριξαν την πρόθεση και την προσπάθειά τους να μιλήσουν και για αυτά τα θέματα. 

"Το «παρόν» επίσης στην εκδήλωση έδωσαν, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, εκπρόσωπος του στρατηγού, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας κ. Τουλίκας, η πρώην Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στυλιανός Ασλάνογλου, οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κ.κ. Κεφαλίδης Κώστας, Γιώργος Λελεκάκης και Αντωνία Νικολαϊδου, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Απόστολος Εμμανουηλίδης (ο οποίος, μάλιστα, απευθυνόμενος προς την κ. Πολιτάκη, της διάβασε ένα ποίημα Σύρου μετανάστη), η οποία και τον ευχαρίστησε θερμά, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, ο προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Γκογκίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας κ. Τασούλα Αλεξοπούλου, ο κ. Στέλιος Καλπάκης από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και η κ. Μαριάνθη Τουτουντζίδου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και του «Δικτύου φορέων».