Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ευτυχώς διαφέρουν τα πρότυπά μας. Ευτυχώς πρόλαβα και έφτιαξα τα δικά μου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν φαντάστηκα ότι θα πάρει τέτοια έκταση. Η αλήθεια είναι ότι το συζήτησα κι εγώ για πέντε λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξανασκέφτηκα. Και σήμερα, όλες οι εκπομπές έκαναν εκτενείς αναφορές και σχόλια στη διπλή μαστεκτομή της Ατζελίνα Ζολί. Εφημερίδες, περιοδικά, άρθρα, φωτογραφίες! Συγχαρητήρια για τη σωστή επιλογή, αξιοζήλευτη και η συμπαράσταση του Μπραντ και τι ωραία που μετέτρεψαν τη μετεγχειρητική περίοδο σε παιχνίδι με τα παιδιά στο σπίτι! Ακόμα και η σιωπηλή κυρία Καραμανλή - Παζαϊτη βγήκε να μας πει ότι τώρα η Αντζελίνα είναι πιο όμορφη στα μάτια μας και πρέπει να γίνει το πρότυπό μας. Και ο σύζυγος Τατιάνας Ευαγγελάτος αναφωνούσε εκστασιασμένος ότι το "άρθρο" της κας Παζαϊτη στο facebook (στο facebook! κι εμείς που δημοσιεύουμε στην αγγλική  Guardian δεν τολμάμε ακόμα να πούμε ότι αρθρογραφούμε) ήταν εξαιρετικό!!!! Εξαιρετικό!!!!

Δεν έχω τίποτα με την Ατζελίνα Ζολί. Με την ιλουστρασιόν ζωή της. Με τα χρήματα που έχει κι έτσι μπόρεσε να πληρώσει για να υποστηρίξει την επιλογή της, με τις πανάκριβες εξετάσεις που χρειάστηκαν, με τους καλύτερους ογκολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, με υψηλών προδιαγραφών νοσοκομειακή νοσηλεία, με την καλύτερη υπάρχουσα παρακολούθηση στη μετεγχειρητική της πορεία.

Έχω όμως να πω για όλους εκείνους σταρ και media, που στην Ελλάδα της κρίσης, δε βγήκαν να πούνε ποτέ μια κουβέντα για τις χιλιάδες των γυναικών που μόνες, άνεργες, ανασφάλιστες, χωρίς επιλογές, ζούνε με τον καρκίνο μέσα τους. Που η αφαίρεσή του δεν είναι αυτονόητη. Που η νοσηλεία τους δεν είναι εξασφαλισμένη. Που η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι αυτοδίκαια προμηθεύσιμη. Που ο πλαστικός χειρουργός δε θα έρθει ποτέ για να αποκαταστήσει. Που η χημειοθεραπεία θα χτυπήσει αλύπητα. Αν γίνει. Ποτέ για τέτοιες γυναίκες. Ένα ρεπορτάζ, μια αναφορά, ένα λόγο κουράγιου πόσο μάλλον θαυμασμού. Ποτέ για τις γυναίκες της διπλανής πόρτας. Για αυτές που το ζούνε και το παλεύουν ανάμεσά μας. Χωρίς ιλουστρασιόν στη ζωή.

Στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου έμαθα, είδα, πόση προσπάθεια χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα σε γυναίκες που δεν μπορούν αλλά πρέπει, να κάνουν ένα "απλό" τεστ ΠΑΠ. Ένα απλό τεστ ΠΑΠ...

Δεν έχω τίποτα ούτε και με την ανόητη Καραμανλή - Παζαϊτη που έσπευσε να μας υποδείξει ότι η Ατζελίνα πρέπει να γίνει πρότυπό μας. Αν και η βλακεία με εκνευρίζει, καμιά φορά είναι τόσο μεγάλη, που ούτε να θυμώσεις δεν μπορείς.

Κυρία Ζολί  σας εύχομαι ευτυχία και μακροημέρευση. 

Κυρία Παζαϊτή  ευτυχώς έχουμε διαφορετικά πρότυπα. Ευτυχώς πρόλαβα και έφτιαξα τα δικά μου.