Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Πες μας τι πίνεις...

Το να σε βραβεύουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντικαπνιστική σου εκστρατεία, όπως συνέβη με τον Πρωθυπουργό και τη χθεσινή βράβευσή του, σε μια χώρα όπου όλοι καπνίζουν, όπου στα καφέ όταν ρωτάς "επιτρέπεται το κάπνισμα?" σου λένε "όχι, αλλά αν θέλετε διακριτικά μπορείτε", όπου δεν έχει γίνει καμία σχεδιασμένη, συστηματική παρέμβαση σε σχολεία ή σε Πανεπιστήμια για το θέμα, όπου δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία η οποία να συμπεριέλαβε και να ενεργοποίησε τουλάχιστον τη νεολαία, όπου όλη και όλη η "εκστρατεία" είναι ένας νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, ε, αυτό αποδεικνύει ότι εκεί, στη μακρινή Μόσχα οι άνθρωποι (βλ.Υπουργοί Υγείας) έχουν χιούμορ! (Στη Μόσχα αδερφές μου, στη Μόσχα!) 

Μας φανερώνει ακόμα, ότι ο κόσμος δεν είναι χάρη στην τεχνολογία το μικρό χωριό που πιστεύαμε, γιατί αν ήταν, θα ξέρανε στο ένα σπίτι τι γίνεται στο άλλο. (Μπορεί εδώ να καταρρίπτεται ένας μύθος δεκαετιών!) Επίσης, καθώς χαρακτηρίζει το νόμο αυτόν ως "μια σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους", κάνει εμφανές ότι το πολιτικό λεξιλόγιο δεν έχει το ίδιο περιεχόμενο σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου.(Πράγμα το οποίο βρίσκω πολύ φυσικό!) Ταυτόχρονα, αποκτά ένα επικαιροποιημένο ενδιαφέρον η φράση "έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας", γιατί σου δίνει το απόλυτο επιχείρημα για να εξηγήσεις τα ανεξήγητα που όμως συμβαίνουν!

Τι ωραία που περνάμε εδώ στην εξοχή! Με τις εκστρατείες μας, τις βραβεύσεις μας! Κι εκεί στη μακρινή Μόσχα φαντάζομαι, όπου προφανώς δεν καπνίζουν αλλά πίνουν ωκεανούς βότκας (δεν εξηγείτε αλλιώς!). Αλλά όπως λέμε εδώ, "αφού δεν το αντέχεις, γιατί πίνεις????"