Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

"Για μένα χτυπιούνται τα παιδιά!"

Όταν σας έλεγα ότι σαν τους πρίγκιπες τίποτα, νομίζω δεν το πήρατε πολύ στα σοβαρά. Κακώς! 

Γιατί και δίκιο είχα και μια υπόνοια για κληρονομικό χάρισμα άφησα να διαφανεί. Και η απλή κοινή θνητή Κέιτ - που κάτι τέτοια τα παίρνει πολύ στα σοβαρά - παντρεύεται τον πρίγκιπά της, αφού της πήρε δέκα ολόκληρα χρόνια να πεισθεί ότι δεν είναι βάτραχος.(Βέβαια, μπορεί και να συνέβη το αντίθετο και να έπρεπε να πεισθεί ο Γουίλιαμ). Αλλά anyway και όπως λένε κάλλιο αργά παρά ποτέ. Βέβαια όταν πρόκειται για πρίγκιπα το "αργά" μπορεί να γίνει και "αργότερα", αλλά αν πρόκειται για βάτραχο... Περίεργο πράγμα ο χρόνος... 

Και η είδηση των βασιλικών γάμων ήρθε και βολεύτηκε ανάμεσα στο ακούραστο πήγαινε-έλα της δικιάς μας πια τρόικα, ανάμεσα στον πόλεμο στη Λιβύη, ανάμεσα στα γεγονότα στη Συρία, ανάμεσα, ανάμεσα, ανάμεσα... Και οι ξεχασμένοι από το καιρό και τους ανθρώπους γαλαζοαίματοι πήραν τη δική τους εκδίκηση, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να είναι λαμπρή: τόσοι δημοσιογράφοι,τόσα συνεργεία από όλον τον κόσμο, τόσοι καλεσμένοι, τόσοι γαλαζοαίματοι, και να τα πλάνα από το πορσελάνινο σετ τσαγιού που φτιάχτηκε ειδικά για την περίσταση, και να εικόνες από τις πρόβες στο Μπάγκινχαμ, και τόσο θα στοιχίσει το νυφικό, και τόσο η γαμήλια τούρτα - η οποία θα είναι απλή και παραδοσιακή όπως είπε η ζαχαροπλάστισσα - και τόσο η δεξίωση. Και μετά, πριν προλάβεις να πάρεις ανάσα, τα αγωνιώδη ερωτήματα: που θα πάνε ταξίδι του μέλιτος? Θα τραγουδήσει η Μπιγιονσέ στη δεξίωση? Η Κέιτ θα ορκιστεί "πίστη και υπακοή"? Είναι αλήθεια ότι ο Γουίλιαμ δε θα φοράει τη βέρα του μετά το γάμο?

Δε μου πάνε οι γάμοι είναι αλήθεια. Νυφικά, τούρτες, ακριβά αυτοκίνητα, τα βρίσκω εξαιρετικά αστεία, ξεπερασμένα από το χρόνο και ως εκ τούτου γραφικά. Εγώ τον "πρίγκιπα" τον θέλω πιο boem (όπως τελευταία μας θύμισε και αυτή τη λέξη η φίλη μου η Ιωάννα), πιο λινό πουκάμισο και τζην παντελόνι, πιο κοντά στη θάλασσα και οπωσδήποτε με μια ατάκα από Τζένη Καρέζη στο όλο story: "για μένα χτυπιούνται τα παιδιά!"