Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Χαμογελαστά βλέμματα, πονηρά γελάκια και ο ωραίος τύπος δύο τραπέζια πιο κάτω δεξιά να σε κοιτάζει μέσα από το ωραίο του κουστούμι και να χαμογελάει

Ο καφές με τις "φιληνάδες" είναι πάντα ένας ωραίος καφές. Και μου αρέσει η λέξη "φιληνάδες", καθώς αν και τόσο "λαϊκή" περιέχει μια ζεστασιά, που την κάνει μοναδικά αγαπησιάρικη. Για τον καφέ αυτόν διαλέγεις ένα ωραίο μέρος. Ένα κομψό, όμορφο καφέ στο κέντρο της πόλης. Αδυνατώ να καταλάβω τους ανθρώπους που πηγαίνουν να πιουν τον καφέ τους σε μέρη με παλιά φθαρμένα τραπέζια και τόσο παλιές και βρώμικες καρέκλες που σε κάνουν να το σκέφτεσαι να καθίσεις. Σκέφτομαι ότι μπορεί απλά να είναι "καφεδάκιδες", να πίνουν δηλ. πολλούς καφέδες τη μέρα, οπότε δε τους νοιάζει κάθε φορά το μέρος ή απλά να το θεωρούν στυλ. Όταν όμως θα πιεις μόνο έναν, και αυτόν όχι κάθε μέρα και μάλιστα με τη φίλη σου, και γνωρίζεις πιο είναι το προσωπικό σου στυλ, ε τότε, θέλεις ένα ωραίο, καθαρό, κομψό καφέ στο κέντρο της πόλης. Βάζεις λοιπόν κι εσύ κάτι κομψό και όμορφο, γιατί λίγη ομορφιά μπορούμε να βάζουμε στη ζωή μας, κι έτσι θέλεις να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία. Είναι ωραία αυτά τα κομψά καφέ στο κέντρο της πόλης. Προσεγμένο σαλόνι, φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι, εξαιρετικό σέρβις, επιτηδευμένα χαλαρή ατμόσφαιρα. Τίποτα "χύμα", τίποτα ενοχλητικό και τίποτα τυχαίο.
Οι συζητήσεις είναι πάντα "γυναικείες" ή αλλιώς "οι άνδρες και εμείς". Και πραγματικά δε ξέρω γιατί το φλερτ, ο έρωτας και το καλό σεξ (μόνο το καλό) πρέπει να θεωρούνται συζητήσεις δευτερεύουσας σημασίας, ενώ παίζουν στη ζωή μας τόσο σημαντικό ρόλο και μας απασχολούν τόσο πολύ. Οι συζητήσεις με θέμα "τον γκόμενο" είναι πάντα χαλαρές κι έτσι είναι ωραίο να είναι. Ούτε αυστηρές, ούτε σοβαρές, ούτε να περιέχουν σοφίες, συμβουλές και αποφθέγματα ζωής. (Αν και ομολογώ ότι την καλύτερη ατάκα μου την είπε ο Ηλίας, όταν του είπα "τώρα, με τη σοφία που έχω" και απάντησε απίστευτα ατακαδόρικα "αν την πιάσω αυτή τη Σοφία που κάνεις παρέα", χαχαχαχα! τέλειο). Εξάλλου, εγώ αρνούμαι πεισματικά να δώσω συμβουλές σχετικά για οτιδήποτε και πάντα πιστεύω ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του είναι να ακολουθήσει τη φωνή της καρδιάς του όσο τρελή και παλαβή και αν ακούγεται. Οπότε... just do it! Ναι, ναι, οι συζητήσεις για άνδρες θέλουν πάρα πολλή μεγάλη χαλαρότητα! Αν τις πάρεις σοβαρά, αν επιχειρήσεις να τις κάνεις σοβαρά, να σε προβληματίσουν σε επίπεδο ερωτήσεων και απαντήσεων, άστα να πάνε! Αν δεις ότι αφηγείσε κάτι που έγινε με τον τύπο και δεν έχεις γελάσει τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια της αφήγησης ενώ ακούς τον εαυτό σου, πάει και ο καφές, πάνε και όλα.
Συζητήσεις για άνδρες λοιπόν! Οι παρόντες, οι τωρινοί, οι πρώην, οι επόμενοι, αυτούς που θέλεις, αυτοί που σε θέλουν, υπάρχει μια απίστευτη κινητικότητα γύρω από το θέμα. Οι "καμένοι", οι "super", οι "κλασσικοί και αθάνατοι", τα "τέλεια αρσενικά", οι "ανώριμοι έφηβοι" και οι "κομπλεξικοί καθε ηλικίας". Δε ξέρω πραγματικά αν υπάρχει άλλο είδος με τόσο μεγάλη γκάμα, με τέτοιο εύρος, με τέτοιο επιμερισμό!!! Χαμογελαστά βλέμματα, πονηρά γελάκια, φωνή με εντάσεις και χρωματισμούς και ο ωραίος τύπος δύο τραπέζια πιο κάτω δεξιά να σε κοιτάζει μέσα από το ωραίο του κουστούμι και να χαμογελάει. Εντάξει χαμογελάς κι εσύ, αλλά ένας καφές με τη φίλη σου που έχει προτεραιότητα είναι για σένα κι ένας επαγγελματικός καφές για εκείνον, από ότι φαίνεται μάλλον από το ντύσιμό του και από τον συνομιλητή του, οπότε ας μην υπερβάλλουμε, απλά είναι ωραίο που συμβαίνει και ας το απολαύσουμε.
Σε αυτές τις χαλαρές πρωινές συζητήσεις του καφέ χαλαρώνεις, γεμίζεις χαρά, αισθάνεσαι όμορφη και sexy, επιβεβαιώνεις διαχρονικές αλήθειες όπως "οι γυναίκες θέλουν τον άνδρα αποφασιστικό και αποφασισμένο", "ένας καλοντυμένος άνδρας είναι μια καλή αρχή, και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", "η ευγένεια υποχρεώνει, ενίοτε και εντυπωσιάζει" και άλλα τέτοια κλασσικά κι υπέροχα.
Μου αρέσουν τόσο πολύ αυτοί οι καφέδες που σε μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο!
Υ.Γ. Να θυμηθώ, σε περίπτωση που όλα καταρρεύσουν, να σώσω τις "φιληνάδες" μου και κανένα κομψό καφέ στο κέντρο της πόλης.