Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Οικονομικότερο VS Σοφότερο

Αυτές τις μέρες άλλοι φοβόντουσαν - τρόπος του λέγειν - κι άλλοι περίμεναν κάτι. 

Τι θα (ξανα)πει η Τρόικα, τι θα γίνει στις Βρυξέλλες, αν θα γίνει ανασχηματισμός, αν θα γίνουν εκλογές, αν θα γίνει κανένα μεγάλο κοινωνικό "μπαμ", και ο καθένας είχε και την επιχειρηματολογία του. Τη χειρότερη όλων με διαφορά, την άκουσα από οπαδό του κυβερνώντος κόμματος:"δε θα επιτρέψει η Τρόικα να γίνουν εκλογές!" Μάλιστα, μάλιστα! Και είναι η χειρότερη, γιατί είτε είναι αληθινή, είτε δεν είναι και μόνο η χρήση της δείχνει πολλά. Δε θα επιτρέψει η Τρόικα! Βέβαια, η Τρόικα δε γνωρίζει τις παραδόσεις, τα πολιτικά ήθη και έθιμα αυτού του τόπου.

Σε αυτόν τον τόπο κατά παράδοση, οι εκλογές δεν προ-ανακοινώνονται. Επίσης σε αυτόν τον τόπο, όπου η κοροϊδία πάει σύννεφο και η πολιτική αναξιοπιστία είναι αναντίρρητο status quo χρόνων και χρόνων, κατά παράδοση το ένα πρωί σου λένε ότι δε θα γίνουν εκλογές και 1-2 πρωινά μετά - βαριά ένα μήνα - τις προκηρύσσουν. Οπότε, σε αυτόν τον τόπο επίσης κατά παράδοση, γενικά μιλάω, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού δεν είναι κάτι που το παίρνει κανείς στα σοβαρά. Αλλά μιας και δε θα γίνει ανασχηματισμός, αν λέω αν, γίνουν εκλογές η Τρόικα με ποιο κόμμα θα κατέβει? Μήπως κατέβει μόνη της? Αυτόνομη? Δεν είναι καθόλου κακό! Εξάλλου αυτήν την εποχή που ο καθένας κατεβαίνει μόνος του και φτιάχνει ένα κόμμα (Ντόρα, Κουβέλης, Σαμαράς, αυτός το ξέρει ότι είναι μόνος του,Παπανδρέου, αυτός δεν το ξέρει ότι είναι μόνος του) το να είσαι Τρόικα δεν είναι λίγο! Ίσα ίσα, φαντάζει και πολύ! Λες? Μπαααααααααααα, νομίζω τελικά θα σεβαστούν τις παραδόσεις του τόπου.

Όπως όλοι αυτή την εποχή σκέφτομαι, φαντάζομαι, συζητάω, αισθάνομαι. Κάτι θα γίνει, γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Και ίσως τελικά η διεξαγωγή εκλογών να είναι η πιο σοφή λύση. Δεν είναι ανέξοδη θα σπεύσουν να πουν πολλοί - όπως τίποτα άλλωστε - αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα μας σώσει το "οικονομικότερο", αλλά το "σοφότερο"... αν μπορεί ακόμη να μας σώσει κάτι...