Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

"άδες" και λοιπές "άδες"

"Τριάντα περίπου νεαροί πλησίασαν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με σκοπό να τον προπηλακίσουν την ώρα που εκείνος έβγαινε από το πολιτικό του γραφείο. Οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς έσπευσαν να τον προστατεύσουν..." 

Αυτή ήταν η είδηση. Τα πλάνα ήταν από το αρχείο κι έτσι έδειχναν τον πρώην Πρωθυπουργο να βγαίνει χαμογελαστός από το γραφείο του. Δε ξέρω σε πόσα δελτία έπαιξε το θέμα, νομίζω ότι τα δελτία έχουν συμφωνήσει να μην παίζουν θέματα με προπηλακισμούς πολιτικών. Προσβάλουν τα χρηστά ήθη! Ξεσηκώνουν τον κόσμο!

Όταν πριν από μερικά χρόνια ξεκινούσε το έπος των σκανδάλων με το γνωστό όνομα "Μπερλουσκονιάδα" στη γειτονική Ιταλία, σκεφτόμουν: "εντάξει, όσο χάλια και να είναι τα πράγματα εδώ, τουλάχιστον δεν είμαστε Ιταλία!" Αυτά τότε. Σήμερα, μετά από "Σημιτιάδες", "Καραμανλιάδες", "Παπανδρεϊάδες", σκέφτομαι μόνο τον καημένο τον Όμηρο, που να το φανταζόταν... Εδώ ούτε κι εγώ, που δε θα ήθελα να ζω με τίποτα σε καμιά "άδα", δεν μπορούσα να το φανταστώ.

Ίσως να μην υπάρχει τίποτα πιο εξευτελιστικό για έναν πολιτικό από το να γίνεται η πολιτική του διαδρομή μια ακόμη "άδα" αυτού του τόπου. Αλλά δε βαριέσαι, ποιος έχασε την ντροπή... που να καταλάβουν αυτοί από "άδες".