Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Και μην ακούσω ξανά "Σιγά τα λάχανα"!

Και τελικά βγήκε το πόρισμα! Ουάου! Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, δέκα ολόκληρους μήνες! Ουάου!

Βγήκε και μάλιστα σε διάφορες εκδοχές γιατί, τι στο καλό, παραπονεμένους θα μας άφηναν? Τόσο καιρό μόνο για ΕΝΑ πόρισμα?! Ντροπή δε θα ήταν για μια τόσο παραγωγική τάξη όπως είναι οι έλληνες βουλευτές? Άσε που οι κακεντρεχείς θα έλεγαν ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους! Και αφού βγάλαν αρκετά πορίσματα για όλους, είπαν να τα καθαρογράψουν. Όχι όλοι, μόνο οι πιο επιμελείς! Μπράβο, την επόμενη φορά να τους βάλουμε επιμελήτριες/ες στην τάξη. Και αφού περάσαμε όλον αυτόν τον καιρό της αγωνίας, τελικά μας ανακοινώθηκε και το πόρισμα, ώστε να μπορούμε πια να ζήσουμε ήσυχοι το υπόλοιπο του βίου μας: η διαπλοκή των διαδρομών (όλε) του μαύρου χρήματος (όλε), είναι τόσο καλά καλυμένη (όλε), που δεν προέκυψαν στοιχεία (όλε) για κανέναν (διπλό όλε όλε). Μάλιστα, μάλιστα.... Σπουδαία νέα! Δε θα πήγαινε με τίποτα το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο!

Σπουδαία νέα πράγματι! Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε ήσυχοι. Οι έλληνες βουλευτές έκαναν (για άλλη μια φορά) το καθήκον τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Κι εκείνοι είναι ήσυχοι φαντάζομαι. Επανέκτησαν τη χαμένη τους περηφάνεια, καθάρισαν τη σπηλωμένη τους υπόληψη. Ναι, ήσυχοι...

Ωραία, πάει κι αυτό! Δε μένει παρά να αντιληφθούν και οι ξένοι την τιτάνια αυτή προσπάθεια και το αποτέλεσμα, που θα αλλάξει μια για πάντα την πορεία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Δε θα είναι πια ο ευρωπαϊκός "Σταύλος του Αυγεία" γεμάτος από τη δυσοσμία της διαπλοκής, αλλά αντίθετα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, προσανατολισμένη στη διαφάνεια, με ακρογωνιαίο λίθο την εντιμότητα της πολιτικής ζωής. Ε, μπορεί να πήρε τόσο καιρό, αλλά χαλάλι, δεν είναι και μικρό πράγμα...! 
Σας ευχαριστώ έλληνες βουλετές! Thank you all!